Permohonan Bantuan Zakat Pelajar UTHM

Written by Super User. Posted in Pengenalan Pusat Islam

Assalamualaikum kepada mahasiswa/i UTHM........

Untuk makluman mahasiswa/i UTHM, permohonan untuk bantuan zakat sudah pun dibuka . Pelajar boleh download borang atau ambil borang di pusat islam . Untuk borang yang ada dalam laman web pusat islamhttp://pi.uthm.edu.my/ , pelajar perlu download dua borang yang berbeza iaitu borang bantuan zakat 1 dan borang bantuan zakat 2 .

Bagi panggilan temuduga bantuan zakat pula, butiran adalah seperti berikut :

Tarikh : 11,12,13, dan 15 Oktober 2015 (Ahad,Isnin,Selasa,Khamis)
Masa : 9 am - 4 pm (lunch hour tutup)
Tempat : Pusat Islam, Masjid UTHM

Catatan :
* Bagi pelajar yang sudah menghantar borang , perlu hadirkan diri untuk sesi temuduga pada tarikh berkenaan (degree/diploma)
*Sila bawa dan lengkapkan borang anda sebelum sesi temuduga
*Permohonan dan temuduga bantuan zakat selepas tarikh di atas tidak akan dilayan

Sebarang pertanyaan sila hubungi kami di talian :
07-4533497 / 074533498

Terima Kasih
Pusat Islam UTHM

selamat menjalani ibadah berpuasa

Written by Super User. Posted in Pengenalan Pusat Islam

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.

Segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam, Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. Salawat dan salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad s.a.w, Rasul terakhir, kekasih Allah dan penghulu para anbiya’. Seterusnya kepada seluruh keluarga baginda, para sahabat dan pengikut sahabat.

Alhamdulillah, bertemu kita dengan bulan yang mulia, bulan yang dinanti-nantikan oleh sebahagian besar dari umat Islam sebagai bulan mencambah amalan, membajai hati dan menyebarkan sedekah, yang mana kebaikan diperlipatkaligandakan balasan pahalanya.